sreda, 13. marec 2024

Zob

»Glej, kaj sva našla v tvoji denarnici! Zob!«

Seveda me Mali ni mogel pustiti pri miru, ko sem se sredi jutranjega družinskega življenja za par minutk umaknila v zasebnost stranišča. V tem času sta se otroka spravila raziskovat, ali je v novi denarnici kaj zanimivega, in v žepku za drobiž odkrila neugledno enko, ki se je sinetu par mesecev dramatično majala, potem pa mu izpadla sredi ene od tenerifskih sotesk. Ko je zobna miška opravila svoje (pa magari sredi Atlantika), je zobek skrivaj romal med moje stvari – in se seveda pozabil spraviti na kako manj frekventno mesto.

Malega je najdba grozno navdihnila in pričel je predpostavljati, kako se je zob znašel v moji denarnici. Par idej je bilo precej za lase privlečenih, fantiču, ki mu je do neke mere sicer že jasno, da imamo pri določenih čudežih prste vmes starši, pa resnica ni padla na kraj pameti. Najboljša je bila naslednja pogruntavščina: »Mogoče je bil že tam, v tvoji novi denarnici, ko si jo kupila?« Krasno! A si predstavljate to »prijetno« presenečenje, ko v denarnici, še frišni iz trgovine, ugledate – zob!?

»Kaj pa, če je to tvoj zob, v mojo denarnico pa ga je dala zobna miška, ki ga vrne staršem, da ga spravijo na varno?« sem mu končno namignila.

Mali je bil s tem zadovoljen, zadeva je bila zanj rešena, Tastarejša pa se je v ozadju samo diplomatsko hahljala.

In če smo že pri škrbastih ustih, trenutno ima sine spredaj kar dvojno škrbo. Ampak ti šment, na žalost mu je druga enka izpadla med malico v šoli. Malo so jo iskali, potem ga je pa učiteljica mojstrsko potolažila, češ da jo bo zobna miška zob vseeno našla. Hura za gospo Tanjo!Ni komentarjev:

Objavite komentar

Nisva več za te fore

Zame so – poleg spomladanskega tedna turnega smučanja – absolutni vrhunec leta starševski dnevi, ko se podmladek s širšo rodbino preseli na...