ponedeljek, 13. februar 2023

Klavrne počitnice

Končno smo tudi mi pridelali res klavrne počitnice - počitnice tistega tipa, ki ga raje takoj izbrišeš iz spomina, da te ne žge preveč misel na dragocene dni dopusta, vržene stran za prazen nič. 

Prvo noč po prihodu na smučišče je zakuhal Mali, ki se bolj ali manj do konca ni več zares sestavil. Ko so bolezenski simptomi izginili, smo ga dvakrat sicer odvlekli do prvega snega, a rezultat je bilo samo kričanje, tuljenje, jokanje in obilo starševskega stresa. Sicer pa je bila sinetova glavna dejavnost v preteklih dneh, da je ždel pri meni v naročju in ni delal prav ničesar. Zunaj je bilo prijetnih minus deset stopinj, tako da je čas na soncu odpadel. In verjemite mi, če samo sediš pri miru in se ne premakneš nikamor, ti v slehernem apartmaju postane neudobno! S Tastarejšo smo še imeli dva polovična smučarska dneva, potem pa je zakuhala tudi ona. Za razliko od sinetove pasivnosti si je pri njej bolezen dala duška v kašljariji in krehariji, ki seveda poskrbi za "kvaliteten" spanec staršev. Za njo je klonil še Najdražji, ki tovrstne neprijetnosti prenaša bolj po moško, v osami, mu pa pogosto udari na bolečine v križu, zato se je premikal naokrog kot osemdesetletni starček.

Nekako takrat smo sklenili, da ne bomo več čakali na morebitno izboljšanje. Rahel glavobol, ki se mi je nakazoval, sem preslišala, da sem lahko vse spakirala, pospravila apartma, naložila v avto, pripeljala domov, tam spet razpakirala ... in naslednjo noč dokončno obležala še jaz.

Dopust smo torej začeli z Malim v mojem naročju, končali pa ga nismo dosti drugače. Kajti strah mladičev za dobrobit gospe matere se kaže tako, da se, čim se dam v horizontalo, uležeta k meni - in se čez pet minut že ravsata, brcata in kričita nad mojo glavo. Hja, ko je človek bolan, bi pa res raje videl, da bi bil brez otrok ...

Mislili smo, da bo tako ...

... bilo je pa tako. Vse pomorjeno!Ni komentarjev:

Objavite komentar

Turbo planina

Trenutno sem v službi na tako hiper turbo pogonu, da se mi je že par dni po dopustu zdelo, kot da sem hkrati tako izpraznjena tako prekipeva...