sobota, 14. januar 2023

Formula za srečo

Scenarij 1: Sončna sobota, slaba napoved za nedeljo. Tastarejša ima sredi popoldneva plesni nastop. Familija srečno stanuje doma, mama pa kot ujeta žival hodi po hiši in nori! Neuspešno skuša animirati katerega od članov družine za hiter zgodnjedopoldanski skok na kak obljubljanski kucelj. Nazadnje sama leti na Šmarno goro, vrne pa se blatna in slabe volje ob razgledih na sveže poprhane vršace v daljavi. Rezultat: hčerkin nastop je uspešen, a v družini vlada splošno nezadovoljstvo.

Scenarij 2: Sončna sobota, slaba napoved za nedeljo. Tastarejša ima sredi popoldneva plesni nastop. Familija srečno stanuje doma, mama pa še v temi sama leti na hitro dopoldansko švicanje v breg. Vrne se zlaufana in nasmejana. Rezultat: hčerkin nastop je uspešen, v družini vlada velika sreča.

Ker smo že tako izkušena družina, vemo, da je edina formula za družinsko srečo scenarij 2. Tokrat sem ujela smešne, na pol zimske razmere na Veliki planini čez Rigelj, doma pa so me pričakali sama sproščenost, sreča in vsesplošno olajšanje, da ne bom nikogar gnala nikamor ven. Kaj več bi si lahko želeli?

Kot prikaz aktualnih razmer je slika popolnoma nerelevantna - v soboto ga je bilo samo za poprh.
Lepo je bilo pa vseeno!

Ko deset sekund pred začetkom nastopa svojega potomstva ugotoviš, da na SD-kartici nimaš prostora, ti preostane samo še slaba fotka ...


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Zob

»Glej, kaj sva našla v tvoji denarnici! Zob!« Seveda me Mali ni mogel pustiti pri miru, ko sem se sredi jutranjega družinskega življenja za ...