sreda, 23. februar 2022

Zjutraaaj

Za Tastarejšo se je letošnje leto odprlo vzporedno vesolje. Ker smo v naši hiši precej stiskaški, kar se tiče dostopa do popularne kulture, so zanjo španska vas mnoge pomembne zadeve, kot so, kdo je zmagovalec zadnje Kmetije, kdo je na Talentih dobil zlati gumb in ali je sanjski moški res hud frajer ali pač navaden bizgec. Ampak pred resnico si lahko zatiskamo oči le nekaj časa in tako smo jo končno pripustili v svet, ki so mu reče izbor pesmi za Evrovizijo.

Kako čudovit, poln in bogat svet se ji je s tem odprl! Že res, da je hudo načičkan in brez prave vrednosti, ampak kaj bi to ob vseh bleščečih nasmehih, žarečih frizurah in ubijalskih visokih petah. Priznati moram, da mi kot pritajeni ljubiteljici pop kiča tovrstno spremljanje hčerke ni pretežko, in tako sva skoraj mesec dni kot začarani strmeli v različne bedaste izvajalce, navijali za svoje favorite in se ubadali s ključnimi vprašanji, kot sta »Kateri so že Batista Cadillac?« ali »Zakaj je ona imela povsod bleščice?«. Finalni večer izbora za Emo 2022 je bil navsezadnje prav napet in prav hvaležni sva za čudo sodobne tehnologije, kakršno je internet, da smo ga lahko spremljali ob prasketajočem kaminu tam nekje sredi Mediterana …

Zadeva pa ni šla mimo brez posledic. Danes zjutraj se je Tastarejša za eno uro zaprla na teraso in se vrnila s pompoznim oznanilom, da je napisala svojo prvo pesem, ki si je prislužila naslov Zjutraj. Menda je to prva verzija, ki naj bi jo v naslednjih dneh še dodelala. Navajam prepis v originalni, nepopravljeni obliki:

KO ZJUTRAJ VSTANEM IN
ME PREBUDIŠ TRA
LA LA LA LA LA
LAA AA VESELO
PLEŠEVA AAA MOJA
RIJATELJICA EVA
ME ČAAAKA PRED
ŠOOOLO V ŠOLI SEM
ČISTO ZMATRANAAA
KEEER NISEM SPALA
PRAV NIČ | ZJUTRA KO SE ZBUDIM
IN ME ČAKAŠ SAMO TIIII
PLEŠEVA NA ROMANTIČNO
VEČERJO ODIDEVAAA
PLEŠEVAAAA IIIIN
SE POLJUBIVAAAAAAAAAAA |
ME VELI DA VA SE
SPOZNALAAA | NASLDNJI
DAN JE NAJIN VELIK DAA-
AAN POROKAA | IZROČI
MIII PRSTAN NAAA PRST IN
POROČENAAA SVAAA
VESEELA SVAAA OBAAA
KUPIVA SI HIŠOOOO IIIIIN
AVTOOO ZJUTRAAAAJ
ZUTRAAAJ IN ŽIVIVA
SREEEČNOOO VEESEELA
SVA.

Pozorni bralec, ki mu je uspelo razumeti saj kakšno besedilo letošnje Eme, bo prepoznal nezgrešljive vplive – vsaj upam, ker če se ni to vzelo od tam, se mi niti sanja ne, od kod je prišlo! Sicer pa punca odrašča na celi črti. Danes je recimo med sprehodom, ko sta se z Malim na polno igrala nekakšne gusarje ali superjunake ali kaj že, taktično zaostala, me prijela za roko in mi rekla: »A se lahko pogovarjava o tem, kaj se dela na zmenkih?« O, šilček!



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Norveški dolgčas

Napisati zanimivo poročilo o našem letošnjem turnosmučarskem taboru za odrasle na severu Norveške je skrajno brezupna naloga, kajti bilo je ...