sobota, 13. junij 2020

Fujsko!

V naši hiši se je pojavila nova prepoved. 


Naj vas na znaku ne zavedejo dolgi lasje obeh figur! Kolikor mi je znano, se avtorica table požvižga na razprave o tem, katera je edina prava oblika družine in koliko spolov morata med sabo imeti roditelja. Njeno mnenje je veliko radikalnejše. Razvozlati ga pomaga napis, ki bi ga v knjižno slovenščino transkribirali kot »LUPČKANJE ODRASLI«. Naša Tastarejša je do nadaljnjega v hiši torej prepovedala poljubljanje med odraslimi, ker je – z eno besedo – »FUJSKO«.

Pa saj ne, da bi morala prenašati veliko tega. Z Najdražjim niti približno nisva na ekshibicionistični strani kontinuuma, tako da je najinemu podmladku veliko bolj domače pasje oglašanje tipa renčanje, bevskanje in lajanje. A poljubljanje je vseeno fujsko! Prav z užitkom spremljam hčerkino zgražanje, ko gremo na poti iz vrtca mimo aktualnega jumbo plakata, na katerem si naklonjenost izkazujejo odrasli v vse sorte kombinacijah. Zanjo so fujske kar vse! Nasprotno je po njenem mnenju to početje zaželeno in pohvalno, če so vanj vključeni pripadniki najmlajše generacije.

Danes smo imeli ljubezen ves čas na tapeti. Najprej sem jih čisto utemeljeno slišala, ko sem – mea culpa! – na tla fliknila rožico, ki mi jo podarila hčerka. Izgovarjam se, da sem to naredila, da bi lažje nabirala gozdne jagode (ki jih sploh nismo več našli), uboga reva je bila pa čisto objokana in me je podučila, da je »ljubezen bolj pomembna kot gozdne jagode«.

Svojo potomko sem morala tolažiti tudi, da njena sestrična gotovo ni resno mislila, ko je neki drugi prijateljici zaupala, da Tastarejše sploh ne mara, in poskušala telenovelasto klobko razplesti na čim bolj pošten in čim manj boleč način. Med drugim sem ji poduhovljeno razlagala, kako je ljubezen stvar, ki ni omejena, kako ima tudi ona lahko rada svojega brata, pa Kajo, Gajo, Majo (ne hecam se), Hano, Anjo in še koga, pa to ne pomeni, da ima katerega zaradi tega kaj manj rada. Tastarejša me je pozorno poslušala in zaskrbljeno vprašala: »Kako pa potem veš, s kom se boš poročil?«

V njeni skupini imajo to sicer že razrešeno: Tastarejša se bo poročila z Jakobom in še sreča je, da se bo on tudi z njo, njen kolega pa mi je prostodušno priznal, da je zaljubljen v Tastarejšo … in še v eno od obeh Julij, Lidijo, še dve punčki iz skupine, za nameček pa še Laro iz Domžal. Da jih ne bi slučajno zmanjkalo.

Tudi Malemu je situacija kristalno jasna – poročil se bo z Javorjem in pika. To je tisti največji frajer iz vrtca, ki že zna izgovoriti R in nosi kapo s šiltom obrnjeno nazaj. Toliko da veste, da v moji familiji ni prostora za predsodke!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Norveški dolgčas

Napisati zanimivo poročilo o našem letošnjem turnosmučarskem taboru za odrasle na severu Norveške je skrajno brezupna naloga, kajti bilo je ...