sreda, 25. april 2018

Robi

Nekoč, pred davnimi časi, ko so svetu še kraljevali videorekorderji in podložena ramena, je v našo hišo prišla mikrovalovka. Čudo tehnike je bila in nezanemarljiva alineja v družinskem proračunu, tako da smo se vsi zbrali okrog nje in se jo, polni občudovanja, spravili testirat. Verjetno je pobudo za to dal moj oče, ki je že v otroštvu slovel po eksperimentatorski žilici, kakršna "navdušuje" starše po vsem svetu - kronska je bila njegova izdelava t. i. mokometalca, ki vključuje sesalnik, moko in domačo kuhinjo … Poskus, kakršnega si lahko privoščiš samo enkrat! No, v mikrovalovko smo vtaknili marsikaj in gledali, kaj se bo zgodilo s tistim. Naša serija eksperimentičev se je končala z jajcem. Svinjarija, potem ko ga je razneslo, je na srečo ostala v mikrovalovki, jo je bilo treba pa pošteno očistiti, in to že kar prvi dan.

Robi

Te dni je v mojo novo družino prišel še en član - Robi. Ime ni prav domiselno, priznam, glede na to, da gre za robotski sesalnik. Ne Najdražji ne jaz nisva mahnjena na čistočo ali na tehnološke igračke, tako da smo čisto dobro živeli brez njega, a s prihodom toplega vremena, ko po hiši skačemo bosi, mi pod stopali tako neprijetno hrustlja, da je bilo treba ukrepati. In ker ni zelo verjetno, da bi kdor koli od nas začel vsak večer sesati in pomivati, smo se zakadili v bližnji hofer po najcenejšo izvedbo menda neprecenljivega aparata. Brez pretiranih pričakovanj, a kar koli bo pospravil, bo bolje od tega, kar imamo zdaj!

Pridno smo ga nahranili z elektriko in ga poslali na testno vožnjo v prvem nadstropju. Robi je zaokrožil po predsobi in se podal v kopalnico, ampak ker je tam še najmanj prahu, sem se vmešala v njegove odločitve in ga, potem ko je Malega minilo prvo navdušenje ob Robijevem brnenju in je šel počet nekaj drugega, prenesla v spalnico. Robi mi je to tako zameril, da je kar obmiroval in sem ga morala ponovno vžgati.

"O, super, bo pospravil pod posteljo!" je bil navdušen Najdražji, ki ga mrliči prahu pod posteljo, do katerih je z našim navadnim sesalnikom skoraj nemogoče priti, še bolj jezijo kot mene.

Robi je tam spodaj še nekaj časa brnel, potem pa naenkrat tišina. Ups! Šele takrat se nama je zazdelo, da pa tolikšna količina prahu za takle bogi sesalniček morda ni najboljša ideja. Malo sva ga še pustila, če bi dečko slučajno sam od sebe prilezel izpod postelje, ampak ne, Robi je užaljeno obstal skoraj na najtežje dosegljivem mestu. Najdražjemu ni preostalo drugega, kot da je iz kleti privlekel dolgo leseno palico in ga z njo zbezal na plano, pa še to ni šlo čisto zlahka. Robi je torej prikašljal na plano, zabasan s prahom z vseh strani, in to že kar prvi dan. Ne vem, zakaj sem se ob tem spomnila na mikrovalovno jajce …

Robiju sva obljubila, da bo v prihodnosti zadolžen za blažje svinjarije. Zaenkrat pa je v kleti, kjer čaka, da se bo našel junak, ki ga bo očistil. Kolikor poznam našo družino, bo na vrsti že čez nekaj mesecev!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Norveški dolgčas

Napisati zanimivo poročilo o našem letošnjem turnosmučarskem taboru za odrasle na severu Norveške je skrajno brezupna naloga, kajti bilo je ...